【★ Cola automaat kraken - #HACKSITE - HACKEN VAN FACEBOOK WHATSAPP AND MORE 】

Home // Blog // Cola automaat kraken

Inleiding
Cola automaten vind je overal. Ze hebben steeds vaker kleine computers aan boord, met LED’s die kleine boodschappen weergeven als: “Ice Cold” enz. Maar er is meer te doen met die ingebouwde computers. Inbegrepen in het besturingssysteem van deze automaten is een debug menu, dat je toegang geeft tot alle soorten machine informatie en het kan je misschien ook nog wel gratis cola’s geven in de wat oudere automaten.

Op welke automaten werkt dit?
Er is een zeer strikte lijst automaten waarop je in het debug menu kan komen. Op de eerste plaats moeten deze van het bedrijf CocaCola® zijn, wat vaak het geval is. Je kunt ze herkennen aan de grote afbeelding voorop, deze afbeelding moet iets zijn met: Coke, Dasani (Water), Barq’s Root Beer, Vanilla Coke, Cherry Coke, Sprite, Evlan (water), Fanta, Fresca, Frutopia, Hi-C, Sprite Remix, Mad River, Mello Yello, Minute Maid, Nestea, Odwalla, Mr. Pibb/Pibb Xtra, Planet Java, Power Ade, Seagram’s Ginger Ale, Simply Orange, Sparkletts. De automaten moeten ook van een LED scherm voorzien zijn. Sommige van de oudere machines laten de prijs van het product zien als je op een keuze drukt, deze hebben meestal geen debug menu. Het werkt bijna alleen als op het scherm een bericht te zien is als: “Ice Cold Cokes”. Nieuwere automaten doen dit meestal.

Toegang tot het menu verkrijgen
Om in het menu te komen moet je deze toetsencombinatie indrukken.

[4]-[2]-[3]-[1]

De knoppen zijn genummerd afhangend van hoe ze zijn geplaatst. Staan ze verticaal dan is de eerste knop #1 de knop daaronder #2 enz. Staan ze horizontaal dan is de meest linkse knop #1 en die daar rechts van #2 enz. Verder werken de knoppen als een typmachine. In rijen van 4 zal knop #5 de eerste zijn van rij 2. Dus krijg je zoiets:

COKE MACHINE::::::
$1.00 ——
————-
[ Coke ] <– Deze als laatste
[ Coke ] <– Deze knop 2e
[ Cherry Coke ] <– Deze knop als 3e
[ Sprite ] <– Deze knop eerst
[ enz. ]
————-

Wanneer je de code hebt ingevoerd zal er iets van tekste komen te staan. Als er niets gebeurt dan heeft die machine waarschijnlijk geen menu.

Navigatie door het menu
Om te navigeren van optie naar optie (wat de opties precies inhouden staat hieronder beschreven) in het menu heb je deze knoppen:
Button [ 1 ] – Exit/Back
Button [ 2 ] – Up
Button [ 3 ] – Down
Button [ 4 ] – Select

Opties
Afhangend van de leeftijd van het systeem krijg je een bepaald aantal standaard opties.
Op oudere systemen: SALE, VER, EROR, and RTN
Op nieuwere systemen: CASH, SALE, EROR, and RTN

CASH – Automaat Inkomsten Display

De CASH optie laat zien hoeveel geld er momentel in de automaat is. Heet duurt meestal een seconde of 2 voordat dit geladen is. Vanuit hier kun je op en neer scrollen door 12 of 16 verschillende opties, dit is afhankelijk van de leeftijd van de automaat. Deze opties laten o.a. zien hoeveel geld er is besteed aan ieder item op zicht.

SALE – Totale Verkoop Teller
De SALE optie laat zien hoeveel er in totaal verkocht is uit die automaat. Dit blijft optellen ook na bijvullen, maar kan ook worden reset van binnenuit. Ook hier heb je een aantal sub-opties waar je ook kunt zien hoeveel er in totaal verkocht is van ieder item, hetzelfde als bij de CASH optie.

VER – System/Machine Versie
Dit is het versie nummer van de automaat en het versienummer van waarschijnlijk het besturingssysteem. Het varieert niet bij elke automaat.

EROR – Error Log
Er zijn 8 verschillende types error, namelijk: COLJ (Column Jams), VEnd (Vend Mechanism), door (Door Switch), sels (Select Switch), CHAR (Changer Errors), acce (Acceptor Errors), StS (Space-to-sales errors), en bVal (Bill Validators). De verschillende errors zijn nutteloos bahalve als je binnenin kunt komen, maar je kunt de error verwijderen, door knop #4 ongeveer 2 seconden in te houden.

RTN – Return
Dit is gewoon de terugkeer functie, je zult het menu verlaten. Een makkelijkere manier om het menu te verlaten is de “Geld Terug” knop.

EXTRAS

Wanneer je de “Geld Terug”-knop inhoud dan zul je de temperatuur van de automaat kunnen zien. Weergegeven in graden Fahrenheit.

**Update**
Er zijn nog meer menu opties maar hier kun je alleen aan als ze zijn aangezet in de computer binnenin.

CPO – Geld Terug Mode
Je kunt verschillende soorten geld laten terug geven. In een van de sub-menu’s kun je kiezen welk soort munt er teruggeven zal worden.

tVFL – Buis Vul Mode
Dit is nutteloos voor jou, het is de functie om het wisselgeld bij te vullen, wat je niet kunt van buitenaf.

TEST – Test Routines
In deze menu-optie kun je verschillende routine tests doen:
SE Testen van de knoppen. JE krijgt het nummer van de knop als je erop drukt.
SP Sold-out test.
Su Sold-out switch test.
CO Motor test. Verschillende motors zullen getest worden intern.
Cn Munt test. Als je een munt insteekt zal de automaat laten zien wat voor munt het is.
nA Briefgeld test. Zelfde als Cn, maar dan voor briefgeld.
dSP Display test. Zal verschillende LED’s testen.
vErS Versie nummer zal worden weergegeven.

RELY – Relay test

Dit test de electronische componenten binnenin. Niet doen, omdat het componenten kan beschadigen als het niet eerst word uitgetrokken voor gebruik.

PASS – Password
Hiertoe kun je niet normaal toegang krijgen, maar het geeft je de mogelijkheid om het menu-password (4-2-3-1) te veranderen.

PrIC – Prijs Standen
Kun je gebruiken om de prijs van een drankje te veranderen. Niet zeker hoe het werkt maar het zal simpel genoeg moeten zijn.

StOS – Space-to-sales routine
Hierin kun je de STS routine veranderen en nog een aantal andere opties. Dit betekend dat alle verschillende knoppen nu maar van één kolom uitgeven in plaats van allemaal verschillende. Dit veranderd weer wanneer een kolom leeg is.

COn – Machine Configuration/Permissions
Dit is het het machine configuratie menu dat bepaald tot welke opties je allemaal kunt komen via het knoppenpaneel aan de buitenkant. Dit is waarschijnlijk alleen toegankelijk van de binnenkant met de deur open. Ik zal niet ingaan op details maar ik bespreek wat de verschillende sub-opties doen: C1 zal prijs menu aan zetten, C2 special (manufacturer) options aan), C3 “ICE COLD COKE” bericht word niet meer weergegeven. C4 is automatisch laten zien van het menu wanneer de deur open is , C5 is deur switch status, C6 “future use”, C7 Configureerd of je geld binnen blijft voor 5 minuten of voor altijd, C8 is Forceer Verkoop, C9 je kunt nu meer cola’s krijgen van je geld (bijv. geef 2 euro in en koop 3 cola’s en krijg dan je wisselgeld terug.), and C10 is “Verbied Borg”.

CCoC – Alleen gepast betalen Aan/Uit
Hiermee kun je aangeven of je contant moet betalen of dat je wisselgeld kunt terugkrijgen.

TIME – Time Adjustment
Configureer de tijd van het systeem.

LANG – Taalkeuze
Er zijn schijnbaar meer talen dan Engels beschikbaar op de automaat, hier kun je deze kiezen.

Zinnigheid
Tenzij je achter de deur van de automaat kunt komen is er weinig te doe behalve dan je vrienden imponeren. Echter als je de C-switches goed kunt programmeren kun het apparaat zo manipuleren dat je misschien de prijs kunt veranderen, gratis Cola’s kunt krijgen of 2 halen 1 betalen acties kunt instellen. En vergeet niet, knowledge is power. Een stap dichter bij gratis blikjes!

 

UPDATE:

Hiervoor had ik al een anderen tutorial geschreven, maar ik heb weer een nieuw trucje gevonden….

Mischien ken je de cola automaten wel waar je op z’n grote vierkante knop moet drukken met een plaatje van het drankje erop.

De eerste knop moet je zien als 1 (rechts boven) de 2de knop moet je zien als 2 (midden boven) enz. Nu moet je de volgende cijfers invullen (knoppen indrukken): 42313214321 Als het goed is kom je nu in een menu waar je de prijs kan verandere en nog veel meer leuke dingen kunt doen

Su6!

0 Comments ON " Cola automaat kraken "
leave a response

Copyright © 2020 Illegaaltje.nl